loading...
آشنایی با خواص و مضرات گیاهان
آیماه بازدید : 401 پنجشنبه 1395/10/23 نظرات (0)

خواص تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روي، پتاسيم، منيزيم، آهن و حاوي ميزان قابل توجهي فولات (اسيدفوليک)، ويتامين Bو ويتامين هاي ديگر گروه B است که اين ويتامين ها باعث مي شوند بدن به خوبي بتواند از کربوهيدرات ها (قندها) استفاده کند و پرانرژي باشد.

يک مشت تخمه آفتابگردان بیست درصد تيامين موردنياز روزانه افراد را تامين مي کند.

تخمه هاي آفتابگردان سرشار از اسيدهاي چرب اشباع نشده چند باندي ، به خصوص اسيدلينولئيک هستند که نوعي اسيدچرب امگا 3 محسوب مي شود.

علاوه بر اين، اين تخمه حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده تک باندي نيز است که اين اسيدهاي چرب براي سلامت قلب و عروق بسيار مفيدند.

يک مشت از اين تخمه ها، 10درصد نياز روزانه به ويتامين E را تامين مي کند.

در 100گرم تخمه آفتابگردان 500 کالري انرژي نهفته است.

 سرشار از فسفر، پتاسيم، آهن، کلسيم، منيزيم و ويتامين A، B و E است.

تخمه‌ي آفتاب‌گردان سرشار از فسفر، منگنز، روي، پتاسيم، منيزيم و آهن است

آهن موجود در تخمه آفتابگردان مي‌تواند با جوانه‌ي گندم، جگر و يا زرده‌ي تخم مرغ وارد رقابت شود.

اين تخمه هاي پرطرفدار همچنين سرشار از ويتامين B و ويتامين E مي‌باشند.

خواص درماني تخمه آفتابگردان

طبع گل آفتابگردان گرم وخشک است.

منبع غني انرژي – درمان کننده لاغري:

يک مشت تخمه‌ي آفتاب‌گردان 20 درصد تيامين يا همان ويتامين B1 مورد نياز روزانه‌ي ما را تأمين مي‌کند. همچنين بهتر است بدانيد که تخمه آفتاب‌گردان حاوي ميزان قابل توجهي فولات (اسيدفوليک) و اسيد پانتوتنيک يا ويتامين B5 و ويتامين‌هاي ديگر گروه B مي‌باشد.

اين ويتامين‌ها باعث مي‌شوند که بدن به خوبي بتواند از هيدرات‌هاي کربن (قندها) استفاده کند و پرانرژي باشد.

آفتابگردان درمان کننده لاغري است صبح و بعدازظهر دانه آن را تفريحي بشکنيد و از روغن آفتابگردان براي طبخ غذاها استفاده نماييد.

ضد التهاب قوي:

تخمه‌ي آفتاب‌گردان باعث تسکين آلرژي و برخي از مشکلات التهابي مي‌شود تخمه‌ي آفتاب‌گردان منبع خوب ويتامين E محسوب مي‌شود. يک مشت از اين تخمه‌ها 10 درصد نياز روزانه‌ي ما به اين ويتامين را تأمين مي‌کند. ويتامين E، کاهش دهنده التهاب است، بنابراين براي افرادي که به بيماري هاي التهابي مانند روماتوئيد آرتريت، التهاب مفصل و استخوان و آسم مستعد هستند، مفيد است. کمبود منيزيم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگي ماهيچه‌ها ( شامل گرفتگي ماهيچه قلب، راههاي هوايي که از نشانه هاي آسم است) و سردردهاي ميگرني و همچنين خستگي و تنش مي‌شود، تخمه آفتابگردان به واسطه دارا بودن مقادير قابل توجهي از منيزيم در درمان اين مشکلات نيز مفيد است.

مصرف تخمه آفتابگردان در بارداري:

مصرف تخمه آفتابگردان در دوران بارداري نه تنها مضر نيست، که در منابع علمي مختلف توصيه هم شده است. تخمه آفتابگردان حاوي ريزمغذي هاي مفيد فولات(به عنوان يکي از مهم ترين ريزمغذي هاي لازم در دوران حاملگي)، روي، ويتامين E، منيزيم و سلنيوم است.

همچنين بد نيست بدانيد مقدار فوليک اسيد موجود در تخمه آفتابگردان از اسفناج نيز بيشتر است.

بنابراين خوردن ميزان متعارف از تخمه آفتابگردان در دوران بارداري بسيار توصيه شده است. البته مثل تمام انواع آجيل، بايستي از مصرف تخمه آفتابگردان شور، آلوده يا کهنه خودداري شود.

فوايد تخمه آفتابگردان در درمان مشکلات قلبي – عروقي:

آفتابگردان باعث تقويت قلب مي‎شود. ترکيبات تخمه‌ي آفتاب‌گردان داخل روده با کلسترول وارد نبرد شده و باعث کاهش جذب آن مي‌شوند. به اين ترتيب کلسترول از طريق مدفوع دفع مي‌شود. آفتابگردان بازکننده عروق مغزي است از روغن آن در غذا و تخم آن را به صورت بوداده و کم نمک استفاده کنيد. اين دانه سرشار از ويتامين E است. اين ويتامين نوعي آنتي اکسيدان است. به همين دليل مصرف دانه آفتابگردان مانع از اکسيد شدن کلسترول و تاثير منفي آن روي قلب و رگ ها مي شود. به اين ترتيب کلسترول در ديواره رگ ها رسوب نکرده و خطر سکته قلبي ناشي از گرفتگي رگ ها کاهش مي يابد. بهترين ميزان مصرف روزانه يک فنجان است. نصف فنجان تخمه‌ي آفتاب‌گردان حاوي حدود 100 ميلي گرم منيزيم است. منيزيم يک ماده‌ي مغذي لازم براي بدن است که مانع سکته‌ي قلبي مي‌شود. فشار خون بالا را کاهش مي‌دهد.

فوايد تخمه آفتابگردان براي پوست:

مصرف تخم آفتابگردان از پوست در مقابل آسيب هاي اشعه UV محافظت مي کند. مغز آفتابگردان را خوب کوبيده سپس کمي عرق برگ چنار به آن اضافه کنيد به صورت ماسک روي پوست صورت بگذاريد باعث شادابي و جلاي پوست مي‎گردد هفته‎اي دوبار شب‎ها استفاده کنيد.

تذکر: تخمه ي بو داده به دليل سرخ شدن و داشتن چربي در صورت مصرف زياد ممکن است باعث جوش شوند.

فوايد تخمه آفتابگردان در درمان اسهال و يبوست:

مصرف تخم آفتابگردان که سرشار از فيبر است، به سيستم گوارشي در دفع راحت تر مواد زايد از بدن کمک مي کند. کساني که يبوست دارند يک قاشق آفتابگردان را له کرده با آب مخلوط نمايند صاف کنند به مدت دو هفته ميل نمايند. براي درمان اسهال خوني تخم آفتاب گردان را ( بمقدار 20 گرم ) در آب ريخته و حدود يکساعت با حرارت ملايم بپزيد سپس آنرا با نبات يا قند شيرين کرده و به مريض بدهيد.

مصرف تخمه آفتابگردان در سرماخوردگي و برونشيت:

افرادي که دچار سرماخوردگي شده‎اند در غذاي روزانه آن‎ها از روغن آفتابگردان استفاده کنيد چون هم تب بر و هم آرامبخش است. مصرف تخمه آفتابگردان براي رفع ناراحتي‌هاي برونش، حنجره، مشکلات ريوي و همچنين صاف شدن صدا مؤثر است.علاوه بر اين، خوردن آن را براي تسکين سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگي و به اصطلاح نرم شدن سينه هم توصيه مي‌ کنند. جهت درمان سردردي که همراه با سرماخوردگي است30  گرم تخم آفتاب گردان را در دو ليوان ريخته و بگذاريد بجوشد تا نصف ليوان آن باقي بماند و اين جوشانده را دوبار در روز بنوشيد.

فوايد تخمه آفتابگردان در پيشگيري از سرطان:

ويتامين E موجود در آن، از سلول ها و بافت ها در برابر آسيب راديکال هاي آزاد محافظت مي کند و در نتيجه مانع از بروز بيماري هاي حاد مانند سرطان روده بزرگ مي شود. دانه آفتابگردان حاوي مقدار زيادي سلنيوم است. اين عنصر باعث کنترل عملکرد DNA در حين کد برداري شده و به اين ترتيب مانع از ابتلا به سرطان مي شود. علاوه بر اينکه سلنيوم باعث فعال شدن عملکرد بسياري از پروتئين ها مانند «گلوتيشن پراکسيداز» مي شود. اين پروتئين ها مانع از ابتلا به سرطان مي شوند. زماني که ميزان پروتئين هاي مفيد مانند پروتئيني که به آن اشاره شد، کاهش يابد، DNA آسيب ديده و کد برداري نامناسب، آغاز ابتلا به سرطان است. مصرف اين دانه به طور خاص مانع از ابتلا به بعضي از انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات مي شود.

تخمه استخوان ساز:

همه مي دانيم مصرف کلسيم براي حفظ سلامت استخوان مهم است اما فراموش مي کنيم که استخوان ها به منيزيم براي جذب بهتر کلسيم نياز دارند. يکي از منابع مهم منيزيم، تخمه آفتابگردان است.

ساير فوايد تخمه آفتابگردان:

جهت تقويت اعصاب روزانه 20 گرم تخمه آفتابگردان کمي بودداده را ميل کنند بعد از صبحانه مفيدتر مي‎باشد.

کساني که تصلب شرائين دارند از روغن آفتابگردان براي طبخ غذا استفاده نمايند.

به خاطر وجود مقدار زياد ويتامين Aو مواد معدني چون فسفر، فلورين و کلسيم نه تنها براي چشم‎ها بلکه براي دندان‎ها نيز مفيد است.

کساني که يرقان دارند از روغن آفتابگردان براي طبخ غذاهايشان استفاده نمايند.

تخمه آفتابگردان اثرات منفي سندروم پيش از قاعدگي را تسکين مي‌دهد از تشکيل سنگ کليه پيشگيري مي‌کند و به بدن کمک مي‌کند تا با عفونت‌ها و بيماري‌ها مقابله کند.

تخمه‌ي آفتاب‌گردان براي رشد کودکان بسيار مفيد است.

سلنيم موجود در آن دي ان اي آسيب ديده را ترميم مي کند.

علاوه بر آن عمل سم زدايي بدن را انجام مي دهد.

مضرات تخمه آفتابگردان:

زياده روي در مصرف تخمه آفتابگردان به دليل چربي و کالري بالا منجر به اضافه وزن مي شود .

نمک به کار رفته در آنها باعث افزايش فشارخون و برخي عوارض ديگر در بدن خواهد شد.

مصرف زياد تخمه آفتاب‌گردان مي‌تواند سبب افزايش تري‌گليسريد شود.

مصرف زياد آفتابگردان باعث مي‎شود که شخص با مسائل به صورت عاطفي برخورد نمايد و در شخص رقت قلب بوجود آيد.

تذکرات مهم :

بهترين زمان مصرف مغزها در طول روز صبح‌ها به عنوان ميان‌وعده است. اگر آخر شب مصرف شود چون بعد از آن مي‌خوابند، کالري آن مصرف نخواهد شد.

به خاطر داشته باشيد هنگامي که خيلي گرسنه هستيد تخم آفتابگردان استفاده نکنيد چون معده را خسته مي‎کند.

از مصرف مغز تخمه ها به صورت پوست کنده و آماده حتي الامکان خودداري کنيد زيرا در اين صورت کالري خيلي بالاتري دريافت مي کنيد. علاوه بر اين، احتمال اکسيده شدن اين مغز تخمه ها بيش از خود تخمه هاست.

درضمن اگر از هر چند تخمه اي که مي خوريد يکي تلخ است معني آن اين است که اين تخمه ها در حال فساد هستند. توصيه مي شود هميشه از آجيل هاي بو نداده استفاده کنيد.

فراموش نکنيد در اثر حرارت نامطلوب، چربي تخمه نيز دستخوش تغييرات نامطلوب و روغن مفيد آن به روغني مضر تبديل مي شود.

آیماه بازدید : 619 چهارشنبه 1395/10/22 نظرات (0)

خواص لوبیا چشم بلبلی

 لوبيا چشم بلبلي به عنوان مدر و براي تقويت معده استفاده مي شود و پخته و اب پز ان را مي خودند و ضمن اين كه غذاي خوبي است براي از بين بردن كرم معده نيز مفيد است.

به فارسي « لوبيا چشم بلبلي » و نوعي از ان را لوبياي گل » گويند .

 از لوبياي چشم بلبلي گونه V.sinensis به عنوان تونيك ، مقوي تسكين دهنده ي تشنگي استفاده مي شود و معتقدند كه براي اسهال نافع است و از تكرار ادرار جلوگيري مي كند .

خاكستر غلاف ان را داخل چاي ، خوب مخلوط و دم كرده و براي تحريك درد زايمان به زنان مي دهند .

از عصاره ي ساقه و برگ ان كه گرم شود به صورت قطره براي تسكين درد گوش مصرف مي شود .

برگ هاي خشك انرا به صورت گرد در اورده و مخلوط با زاج سفيد روي پستان مي گذارند با از ترشح شير در پستان جلو گيري شود .

در چين معمولا در اواخر تابستان غنچه ها و گل ها ي ان را جمع اوري و در سايه خشك مي كنند . اين دارو كمي شيرين كمي نيز گرم است و براي اختلالات حاصل از گرما زدگي تابستان به كار ميرود و ضمنا مخلوط گل ها و ساقه هاي قرمز رنگ گياه براي اسهال خوني تجويز مي شود .

  ضد سم است و در موارد مسموميت ها ي ناشي از خوردن الكل و برياق و پادرهر براي مسموميت هاي گياهي مفيد است ،

تشنگي را كاهش ميدهد  بخصوص تشنگي در ديابت دا تسكين مي دهد به علاوه براي معالجه ي اسهال  . و اسهال خوني مزمن  و روماتيسم  تجويز مي گردد .

از بركهاي ان نيز در موارد فوق استفاده مي شود و همچنين از ضماد برگهاي گياه روي محل مار گزيدگي مي گذارند .

در شبه جزيره ي مالايا براي رفع گو ش درد چند قطره از شيره ي برگ هاي گياه را در گوش مي جكانند .

در اندونزي به شيره ي حاصله ار برگ ها و غلاف شده ي گياه اب اضافه كرده و با كمي رازيانه مخلوط مي كنند ، نوشابه ي خنك كننده ي خوبي حاصل مي شود .

لوبيا چشم بلبلي ارزش غذايي بالايي دارد و منبع عالي کلسيم، ويتامين A و فولات است.

 لوبيا چشم بلبلي کم چرب و بدون کلسترول و حاوي سديم است.

*فيبر غني موجود در آن، به کاهش وزن کمک مي‌کند.

*فيبر به سيستم گوارشي نظم مي‌بخشد و مانع يبوست و جذب کلسترول مي‌شود. از اين رو احتمال خطر بروز بيماري قلبي را کاهش مي‌دهد.

*پتاسيم موجود در آن، براي سلامت عضله و استخوان مفيد است.

*منبع عالي پروتئين است و افراد گياه‌خوار مي‌توانند آن را جايگزين گوشت کنند. پروتئين براي حفظ سلامت عضله، پوست، مو و ناخن بسيار مفيد است.

*پروتئين باعث رشد سلول‌ها مي‌شود و در بدن انرژي توليد مي‌کند.

*روي موجود در اين نوع لوبيا، براي عملکرد صحيح سيستم ايمني بدن توليد پروتئين، درمان زخم و تکثير سلول‌ها لازم است.

*از آن جا که منبع عالي آهن است، مصرف آن به افراد مبتلا به کم خوني توصيه مي‌شود.

*مانع بروز پوکي‌استخوان و برخي انواع سرطان مي‌شود.

*فيبر قابل حل در آن براي بيماران ديابتي مفيد است زيرا با کاهش دادن ميزان جذب کربوهيدرات، ميزان قند خون را حفظ مي‌کند.

*ويتامين C آن در جذب آهن گياهي به بدن کمک مي‌کند.

آیماه بازدید : 490 یکشنبه 1395/10/19 نظرات (0)

خواص نخود و آب نخود

نخود از فيبرها، ويتامين B9، هيدرات‌کربن، آهن، فسفر، منيزيم، ويتامين B، پتاسيم، زينک(روي)، پروتئين، ويتامين B6، کلسيم و اسيدهاي چرب اشباع نشده‌ي پُلي تشکيل شده است.

البته بايد بدانيد که نخود از وجود ترکيبات مغذي ديگري مانند ويتامين E، آب، ويتامين B3، سديم، ويتامين B2، سلنيوم، اسيدهاي چرب اشباع نشده‌ي مونو، ويتامين C، يُد، اسيدهاي چرب اشباع‌شده و ويتامين A نيز بي‌بهره نيست.

از آنجايي که اين ماده‌ي غذايي حاوي فيبر است باعث دفع برخي از ترکيبات و مواد سمي از بدن شده و به اين ترتيب قند و اسيدهاي چرب موجود در خون را کاهش مي‌دهد.

نخود و ويتامين B9 ( اسيد فوليک)

نخود به دليل دارا بودن ويتامين B9 به ساخت گلبول‌هاي قرمز و سفيد کمک مي‌کند و در جلوگيري از کم خوني و حفظ سلامت پوست نقش دارد. ويتامين B9 علاوه بر اينکه در تقسيم سلولي و رشد خوب جنين نقش دارد بلکه باعث کاهش خطر ناهنجاري‌هاي سيستم عصبي مرکزي جنين مي‌شود. نخود با اين ترکيب مفيدي که دارد امکان ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي را کاهش مي‌دهد و از ابتلا به برخي از سرطان‌ها مانند سرطان خون پيشگيري کرده و با تحريک اسيدهاي گوارشي باعث بهبود اشتها مي‌شود.

نخود و کربوهيدرات‌ها

کربوهيدرات‌هاي موجود در نخود براي توليد انرژي فوق‌العاده هستند. بايد بدانيد که اکثر انرژي روزانه‌ي بدن ما از طريق کربوهيدرات‌ها تامين مي‌شود. حتماً مي‌دانيد که مغز ما براي عملکرد بهتر نياز به گلوکز دارد که در مواد غذايي حاوي کربوهيدرات‌ها به وفور وجود دارد. اگر مي‌خواهيد انرژي‌تان بيشتر شود و يا اينکه مغزتان به اين زودي‌ها کم نياورد نخود را دريابيد.

نخود و آهن

نخود نيز مانند هر ماده‌ي غذايي سرشار از آهن کمک مي‌کند تا اکسيژن لازم از ريه‌ها به سمت ارگان‌هاي مختلف مانند عضلات، کبد، قلب يا مغز برسد. آهن باعث بهبود عملکرد مغز و بالا بردن قدرت يادگيري مي‌شود. اين ماده‌ي معدني مقاومت بدن در برابر بيماري‌ها را بالا برده و در برابر ميکروارگانيسم‌ها از بدن محافظت مي‌کند. با داشتن ذخيره‌ي آهن کافي مشکلاتي مانند خستگي و کم‌خوني براي بدن مفهومي نخواهد داشت. تحريک عملکرد سيستم عصبي مرکزي، کنترل دماي بدن و کنترل تيروئيد از ديگر وظايف آهن است. علاوه بر اين‌ها سلامت پوست، موها و همچنين ناخن‌ها نيز در گرو جذب آهن کافي است. اگر به هر دليلي (تغذيه‌ي نامناسب، عادت ماهانه، بارداري يا عمل جراحي) دچار کمبود آهن شده‌ايد حتماً نخود مصرف کنيد.

نخود و فسفر

نخود به دليل دارا بودن فسفر به تشکيل و حفظ استخوان‌ها و دندان‌ها، ترشح شير، تقسيم سلولي و متابوليسم و يا تشکيل بافت‌هاي عضلاني کمک مي‌کند. وجود فسفر به شکل فسفوليپيد در غشاي سلول‌هاي مغز لازم و ضروري است. اين ترکيب باعث ارتباط بيشتر سلول‌ها شده و عملکرد ذهني و حافظه را بهبود مي‌بخشد.

نخود و منيزيم

نخود سرشار از منيزيم است که به تقويت عضلات و همچنين انقباض و آرامش آن‌ها کمک مي‌کند. وجود منيزيم براي تقويت دندان‌ها و اسکلت بدن و همچنين کنترل فشارخون لازم است. اين عنصر مورد نياز بدن حافظ رگ‌ها است و از تشکيل لخته‌هاي خوني پيشگيري مي‌کند. علاوه بر اين‌ها منيزيم باعث افزايش گلبول‌هاي سفيد شده و سيستم ايمني بدن را نيز تقويت مي‌کند.

نخود و ويتامين B1

نخود حاوي ميزان قابل‌توجهي ويتامين B1 مي‌باشد که با سوخت و ساز کربوهيدرات‌ها به توليد انرژي در بدن کمک مي‌کند. ويتامين B1 که تيامين نيز ناميده مي‌شود نقش موثري در جذب گلوکز توسط مغز و سيستم عصبي دارد. به طوري که کمبود اين ويتامين مي‌تواند باعث احساس خستگي، ضعف فعاليت‌هاي مغزي، افسردگي و غيره شود. توجه داشته باشيد که سلامت پوست و همچنين چشم‌ها نيز در گرو داشتن ويتامين B1 کافي است. نخود را وارد برنامه‌ي غذايي‌تان بکنيد تا از بروز اين قبيل مشکلات جلوگيري شود.

نخود و زينک

نخود به دليل داشتن زينک(روي) در روند تشکيل سلول‌هاي استخواني و رشد ارگان‌هاي توليدمثل و همچنين بهبود عملکرد پروستات نقش دارد. زينک علاوه بر اين خواص آنتي‌اکسيداني دارد در جذب ويتامين A و سنتز پروتئين‌هايي مانند کلاژن نيز شرکت دارد و در دوره‌ي بارداري به رشد جنين کمک مي‌کند. زينک دوست رشد کودکان و نوجوانان نيز محسوب مي‌شود و سلامت حس بويايي، چشايي و بينايي را حفظ مي‌کند. شما مي‌توانيد با افزودن نخود به غذاها و سالادهايتان به راحتي مواد مغذي بدن را جذب کنيد.

نخود و ويتامين B6

ويتامين B6 ميزان استروژن و علائم پيش از قاعدگي را کاهش مي‌دهد و به کنترل قند خون در دوره‌ي بارداري کمک مي‌کند. اين ويتامين از تشکيل سنگ کليه نيز پيشگيري مي‌کند. شما با مصرف نخود گام موثري در تامين اين ويتامين مورد نياز بر خواهيد داشت.

نخود و اسيدهاي چرب

ميزان مناسب اسيدهاي چرب موجود در نخود از آن يک منبع انرژي ساخته‌اند که به تنظيم دماي بدن، حفاظت از ارگان‌هاي حياتي مانند قلب، کليه‌ها و همچنين افزايش ميزان جذب ويتامين‌هاي محلول در چربي (A،D،E،K) کمک مي‌کند. چربي‌ها براي توليد برخي از هورمون‌ها و تامين اسيدهاي چرب ضروري که بدن قادر به توليد آن‌ها نيست لازم‌اند و بايد به طور روزانه دريافت شوند.

خواص درماني نخود

نخود به‌علت دارا بودن اسيدهاي آمينه مختلف، ‌ويتامين‌ها و مواد معدني غذاي بسيار خوبي است.

نخود از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است

نخود کمي ملين است.

نخود اثر ادرارآور و قاعده‌آور دارد.

نخود کرم کش است.

براي برطرف کردن درد سينه و ريه بايد نخود را با کمي نمک پخت و آب ژله‌مانند آن را خورد.

روغن نخود براي تقويت مو مؤثر است شب‌ها آن را به سر بماليد و صبح مو را بشوئيد.

روغن نخود را اگر به سر بماليد سردرد را شفا مي‌دهد.

روغن نخود را بر روي دنداني که درد مي‌کند بماليد درد را برطرف خواهد کرد.

روغن نخود را اگر به زير شکم بماليد براي تقويت نيروي جنسي مؤثر است.

نخود را مي‌توان براي دفع رسوبات و درمان زردي به‌کار برد.

نخود درمان‌کننده قولنج‌هاي کليوي است.

نخود را به‌صورت آرد درآوريد و روي رخم‌هاي چرکين بگذاريد آنها را باز کرده و التیام مي‌دهد.

نکات مهم در مصرف نخود:

براي کاهش نفخ حبوبات را به يکباره در رژيم غذايي خود وارد نکنيد؛ يعني در يک غذا از چند نوع حبوبات مختلف و به مقدار زياد استفاده نکنيد. حبوبات را به تدريج و مداوم مصرف کنيد. زماني که حبوبات مي‌خوريد آب زيادي هم بنوشيد زيرا حبوبات سرشار از فيبر هستند. حبوبات و به خصوص نخود را به خوبي بپزيد. خيس کردن نخود بهترين روش براي کاهش حالت نفاخي آن است. زماني که نخود را يک شب خيسانديد مقداري نمک هم به آب آن اضافه کنيد و زماني که مي‌خواهيد بپزيد آب آن را خالي کرده و نخودها را شستشو داده و بپزيد. قبل از پخت حبوبات کنسرو شده آن‌ها را به خوبي با آب بشوييد. افراد گرم مزاج بايد نخود را با سکنجبين بخورند تا از نفخ شکم جلوگيري کند.

مضرات نخود:

نخود با همه خواص بي‌شماري که دارد نفاخ و دير هضم مي‌باشد و نبايد در خوردن آن افراط کرد‌. مصرف نخود به دليل نفاخ بودن در بارداري و شيردهي توصيه نميشود زياده روي در خوردن آن ،‌ براي رحم و مثانه مضر است و تازه ي آن ديرهضم است و براي زخم هاي کليه و مثانه ضرر دارد .

خواص آب نخود

اين‌آب‌مسکن‌دندان‌درد‌و‌سردرد‌است

نخود با طبيعت گرم و خشک، مقوي ريه، مليّن، خون‎ساز، مغذي، چاق‌کننده و اشتهاآور است.

خوردن آب نخود پخته توام با نمک ، مُدر و درمان کننده سينه درد ، گرفتگي صدا و التيام دهنده سرفه است.

خوردن آب خيس کرده آن براي کاهش ورم لثه‎ها و تسکين درد دندان مفيد و روغن نخود گرم و خشک است.

مقوي مو و مسکن درد دندان و سردرد است.

مصرف آب نخود به اين شکل که بعد از پخت، آب آن را ميل کرده و نخود پخته شده را همراه با سالاد به مدت دو يا سه ماه مصرف کنند، براي رفع ريزش مو بسيار موثر است.

نخود براي مثانه مضر است. خوردن نخود سبب ايجاد نفخ و گاز مي‎کند و توصيه مي‌شود تازه‌ي آن با زيره خورده شود. آشاميدن آب پس از خوردن نخود مضر است.

اين ماده غذايي سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند بنابراين به افرادي که داراي بيماري‌هاي خود ايمني مانند ام‌اس هستند نيز توصيه مي‌شود


تعداد صفحات : 63

درباره ما
Profile Pic
توصیه اگر درحال مصرف داروهای شیمیایی اعصاب هستید و قصد استفاده از گیاهان دارویی را دارید حتما پزشکتان را در جریان بگذارید؛ چرا که تداخل دارویی ممکن است به ضررتان باشد. بعد از باز کردن بسته گیاه دارویی،بلافاصله آن را درون یک شیشه دردار و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. حتی الامکان از داروهای گیاهی بصورت دمنوش استفاده کنید مگر آنکه شکل دیگری از استعمال آن توصیه شده باشد. با آرزوی سلامتی و بهروزی برای شما
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 189
  • کل نظرات : 12
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 119
  • بازدید امروز : 27
  • باردید دیروز : 170
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 77
  • بازدید هفته : 1,173
  • بازدید ماه : 4,542
  • بازدید سال : 33,030
  • بازدید کلی : 284,088
  • کدهای اختصاصی



    در اين وبلاگ
    در كل اينترنت
    sa2022 elect6555

    الکسا